Pravno svetovanje

NAKUP

Ste pred nakupom nepremičnine pa se bojite, da boste kupili »mačka v žaklju«? Kupujete nepremičnino, ki ni prosta bremen? So na nepremičnini vpisane služnosti, hipoteka, preužitek, prepoved odtujitve in obremenitve? Vam prodajalec zatrjuje, da je vse v redu, vi pa mu povsem ne verjamete?

Nakup nepremičnine je za večino ljudi zelo vesel in srečen trenutek saj kupujemo svoj novi dom, hkrati pa tudi precej stresen, ker je povezan s precejšnjim finančnim vložkom, ki nemalokrat predstavlja vse naše prihranke, prihranke naše družine, premoženja iz dedovanja in nenazadnje tudi zadolžitve v obliki hipotekarnega posojila pri banki.

V naši pravni pisarni pomirimo še tako nezaupljivega kupca. Vodimo vas od začetka, to je od preveritve pravnega in dejanskega stanja nepremičnine ter seznanitve in tolmačenjem zemljiške knjige, sestave vseh vrst pravnih listin vezanih na nepremičnine, pomoč in pregled posojilnih pogodb za pridobitev hipotekarnega posojila pri izbrani banki, hrambe listin, pa vse do konca nakupa nepremičnine, ki se konča s predlogom za vpis lastninske pravice v zemljiško knjigo.

PRODAJA

Bi radi prodali svojo nepremičnino pa ste ugotovili, da je še precej neurejenega? Ste ugotovili, da imate na nepremičnini še vedno vpisano hipoteko kljub temu, da ste svoj dolg že poplačali v celoti? Bi radi pridobili še uporabno dovoljenje, uredili mejo s sosedi, vpisali stavbo v kataster stavb ter pridobili energetsko izkaznico? Potrebujete cenitev nepremičnine?

DEDOVANJE

Ste v fazi dedovanja, pa že načrtujete prodajo? Tu je še posebej pomembno, da ste seznanjeni kateri davki vas čakajo in po kolikšni davčni stopnji ter kakšna naj bo vrednost vaše nepremičnine ob dedovanju.

DRUGO MNENJE

Imate pomoč nepremičninskega posrednika, pa si želite še drugo mnenje?

Pri prodaji nepremičnine poskrbimo za celostno ureditev pravnega stanja nepremičnine. Z individualnim pristopom in poglobitvijo v vaš primer vas varno pripeljemo čez vse pasti prodaje, saj je obvezna preverba pravnega in dejanskega stanja ter profesionalno svetovanje na področju prijave davčnih obveznosti, ključ za uspešno prodajo. Uspešna prodaja pa zahteva delo na različnih pravnih področjih kot so:

  • dedovanje,
  • pridobitve pravnomočnosti sklepov in odločb,
  • pospešitve postopkov,
  • ureditve dostopov,
  • služnosti,
  • novih parcelacij,
  • ureditve izbrisov raznih bremen stvarnih pravic, preužitkov,
  • pridobitve gradbene dokumentacije iz arhivov,
  • pridobitvi energetskih izkaznic.

Naše profesionalne pravne storitve nudimo po konkurenčnih cenah. Vabimo vas, da se s svojim vprašanjem obrnete na nas preko elektronske pošte: pisarna.mpnep@gmail.com in nemudoma vas bomo kontaktirali nazaj.

Poleg sestave vseh vrst pravnih listin (pogodb) povezanih z nepremičninskim pravom in drugih pogodb civilnega ter gospodarskega prava, naš širok nabor storitev zajema tudi storitve s področja geodezije, sodnega cenilstva in izdelav energetskih izkaznic.